Kan man träna med Meta Quest 3?

Guide till att träna med Meta Quest 3. Testa Les Mills BodyCombat, Pistol Whip, Oh Shape, Beat Saber eller Thrill of the Fight.

Att träna med Meta Quest 3 är mer än möjligt, det tar till och med träning till en helt ny nivå – tänk dig att äventyr möter motion hemma i vardagsrummet! Denna VR-upplevelse är långt ifrån tråkig och upprepande. Du kan springa genom vackra landskap, ta dig an svettiga utmaningar eller varva ner med lugnande meditationer. Detta är inte bara ett nytt sätt att träna på, detta är dessutom en helomvändning för hur vi tänker på hälsa och välmående. VRGaming vill därför gärna visa dig vilken bredd det finns på träningsappar för Meta Quest 3. Vi vågar nästan säga att det finns någon träningsform för alla. Häng med och hitta den träningsform som passar dig bäst bland apparna till Meta Quest 3 och låt träningen börja redan idag.

Beat Saber

Beat Saber är mer än bara ett spel; det är en rörelsebaserad musikupplevelse som får dig att dansa och svettas samtidigt som du hugger i takt till musiken med dina sablar. Spelet utmanar dig att slå kuberna i rätt riktning och undvika fällor, vilket kräver precision, tajming och en hel del fysisk aktivitet. Musikspåren är noggrant komponerade för att passa de handgjorda nivåerna, vilket skapar en perfekt synkroniserad dans- och träningssession. Beat Saber lyckas med konststycket att kombinera intensiv träning med ren spelglädje, tack vare dess imponerande ljud- och ljuseffekter som förstärker varje rörelse och träff.

Här hittar du Beat Saber i Meta Store / Steam

Pistol Whip

Pistol Whip tar konceptet med VR-fitness till en ny nivå genom att blanda element från FPS-spel med fysiska övningar. Spelet erbjuder en effektiv träning för ben och kondition. Vidare ger det en adrenalinfylld upplevelse som får dig att ducka, väja och röra dig till musikens takt. Pistol Whip är en perfekt blandning av actionfylld underhållning och fysisk aktivitet, där du kan anpassa svårighetsgraden för att matcha dina fitnessmål.

Här hittar du Pistol Whip i Meta Store / Steam

Les Mills BODYCOMBAT

Les Mills BODYCOMBAT tar den kända, energifyllda och kampsportsinspirerade träningen till VR-världen. Här kan du njuta av bland annat högintensiva pass i drömlika miljöer. Spelet erbjuder ett brett spektrum av träningsplaner, från nybörjare till avancerade. Vilket gör det möjligt för användare att anpassa sin träning efter egna mål och förmågor. BODYCOMBAT i VR ger dig möjlighet att uppleva det bästa av båda världar, å ena sidan den traditionella känslan av en gruppträningsklass och å andra sidan den senaste tekniken inom mixed reality.

Här hittar du Les Mills BODYCOMBAT i Meta Store

The Thrill of the Fight

The Thrill of the Fight erbjuder en realistisk boxningssimulator där varje match är en test av din kondition och teknik. Spelet kräver en spelarea på minst 2 x 2 meter. Detta ger dig utrymme att röra dig och slå dina motståndare utan att stöta på hinder. Med en serie unika utmanare och en uppsättning tekniker att behärska, ger The Thrill of the Fight en autentisk och fysiskt krävande VR-boxningsupplevelse.

Här hittar du Pistol Whip i Meta Store / Steam

OhShape

OhShape utmanar dig att röra dig till musikens takt, detta samtidigt som du undviker, slår och poserar för att klara av olika hinder. Ditt utrymme förvandlas till en dansgolv där varje rörelse blir en del av spelet. Det finns fyra svårighetsgrader och möjlighet att tävla mot vänner och familj vilket innebär stora möjligheter. OhShape erbjuder en rolig och fysiskt utmanande upplevelse som håller dig aktiv och engagerad.

Här hittar du OhShape i Meta Store / Steam

Sammanfattningsvis, med rätt träningsappar för Meta Quest 3 blir träning och motion både roligt och effektivt. De appar vi delat här är dock bara en bråkdel av allt som finns. Hittar du inte en träningsform som passar dig här så hittar du säkerligen en på META eller på Steam. Vi på VRGaming hoppas att du kommer uppleva det lika roligt som oss att träna med Meta Quest 3.