Elite Strap eller Halo Strap för Meta Quest – så väljer du rätt huvudband

Vilket huvudband passar dig bäst? Ska du välja ett halo strap eller ett elite strap till ditt Meta Quest 2 / Meta Quest 3? Vi guidar dig!

Att välja rätt huvudband för din Meta Quest kan göra stor skillnad i din VR-upplevelse. Här är en guide för att hjälpa dig göra rätt val när du ska välja mellan Halo Strap och Elite Strap, oavsett om du använder Meta Quest 2 eller Meta Quest 3. Med bra spelkomfort blir spelandet roligare och spelsessioner längre och vi hoppas här kunna hjälpa dig att hittar din favorit.

När du står inför valet av huvudband till ditt VR-headset, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan de två huvudtyperna: Elite Strap och Halo Strap. Valet mellan Elite Strap eller Halo Strap för Meta Quest beror till stor del på personliga preferenser och din tidigare erfarenhet med VR-spel.


Elite Strap och Halo Strap – vad är skillnaden

Elite Strap, med sin design som omsluter huvudet mer tätt och trycker direkt mot ansiktet och kindbenen, kan erbjuda en mer stabil upplevelse för såväl Meta Quest 2 som Quest 3 spelare, särskilt under aktivt spelande med hastiga rörelser. Denna typ av huvudband kan vara att föredra för användare som vill ha en säkrare passform för att minimera rörelse av headsetet under dynamiska spel.

Å andra sidan, ett Halo Strap för Meta Quest 2 eller Meta Quest 3 fördelar trycket mer runt pannan och mindre direkt mot ansiktet, vilket kan ge en mer bekväm upplevelse för långvarigt användande. Denna stil kan vara mer fördelaktig för de som upplever obehag från trycket av ett tätare huvudband, eller för användare som föredrar en lättare känsla under längre VR-sessioner.

Din tidigare erfarenhet med VR-headsets originalrem kan också ge insikter i vad som kan vara det bästa valet för dig. Om du har funnit att originalremmen trycker för mycket mot ansiktet, kan ett Halo Strap erbjuda en mer bekväm lösning. Omvänt, om du söker maximal stabilitet och en tät passform för aktivt spelande, kan ett Elite Strap vara vägen att gå. Valet bör baseras på en kombination av komfort, spelstil och personliga preferenser för att hitta det huvudband som bäst uppfyller dina behov.


För Meta Quest 2 Användare

BoboVR M1 Plus: Elite Strap som växer med dig. – Elite Strap

Med fokus på bekvämlighet och en lättviktsdesign är M1 Plus Elite Strap ett utmärkt val för Meta Quest 2 spelare som värderar komfort och flexibilitet. Det unika med BOBOVR Plus-serien är möjligheten att uppgradera med en batteridocka, vilket gör det möjligt att anpassa huvudbandet efter dina växande behov.

Lätt och Hållbar: Väger endast 187 gram, med sidoskalmarna tillverkade av ett starkt och tåligt polymermaterial.

Bekvämlighet och Stöd: Större flexibelt stöd på baksidan av huvudet jämfört med tidigare modeller, och möjligheten att lyfta bakdelen i en 120° vinkel underlättar på- och avtagning.

Anpassningsbar Komfort: Inkluderar två olika typer av kuddar (PU-läder och silikon i Honeycomb-format) för att passa olika preferenser och aktivitetsnivåer.

BoboVR M2 Plus: Anpassningsbart och Bekvämt – Halo Strap

BoboVR M2 Plus är ett Halo Strap utformat för att erbjuda flexibilitet och komfort för Meta Quest 2-användare. Till skillnad från M2 Pro+, inkluderar inte M2 Plus ett inbyggt batteri från start. Däremot är det förberett för att du ska kunna lägga till en Battery Dock vid behov. Detta gör M2 Plus till ett utmärkt val för användare som söker ett huvudband att växa med. Du kan låta huvudbandet växa och anpassas över tid.

Flexibel och Bekväm: M2 Plus har ett flexibelt bakstycke för förbättrad stabilitet och komfort, samt 6 justeringspunkter för att passa olika huvudstorlekar.

Anpassningsbara Kuddar: Välj mellan mjuka PU-läderkuddar eller nya Honeycomb-silikonkuddar beroende på preferens och aktivitet.

Estetik och Kvalitet: Fortsätter BoboVR:s tradition av snygg design och hög kvalitet med mjuka, runda former och noggrant genomtänkta detaljer.

BoboVR M2 Pro+: För Långa och Bekväma Spelsessioner – Halo Strap

BoboVR M2 Pro+ tar komforten och bekvämligheten till nästa nivå med sitt breda, flexibla bakstycke och magnetiska batteripack. Detta gör det möjligt för användare att enkelt byta batteri utan att behöva pausa spelet, vilket förlänger VR-sessionerna utan avbrott.

Ergonomi och Komfort: M2 Pro+ är designat för att sitta bekvämt och stabilt, med tjocka mjuka kuddar och justeringspunkter. Detta för att undvika tryck mot ansiktet.

Hög Kvalitet och Snygg Design: Tillverkad av robust polymermaterial med en estetisk design som kompletterar Meta Quest 2 perfekt.

Magnetiskt Batteri: Inkluderar ett magnetiskt 5200mAh batteripack som är lätt att byta under spel. Batteriet ger upp till 3 extra speltimmar.


För Meta Quest 3 Användare

VRGaming Elite Strap för Meta Quest 3: För en bekväm spelupplevelse – Elite Strap

Detta ergonomiskt designade Elite Strap är skräddarsytt för Meta Quest 3, med fokus på komfort och enkel justerbarhet. Det balanserar och jämnar ut vikten över hela huvudet, vilket minskar trycket på ansikte och panna för en mer bekväm användarupplevelse.

Mjukt Nackstöd och Stödjande Topprem: Tillverkat i mjukt TPU-material och utrustat med en tjock topprem. Detta för optimal viktfördelning och komfort under långa spelperioder.

BoboVR M3 Pro: Halo Strap med batteri för maximal komfort och speltid – Halo Strap

För Meta Quest 3-användare som söker en balans mellan bekvämlighet och oavbruten speltid, introducerar vi BoboVR M3 Pro. Detta Halo Strap med batteri för Meta Quest 3 är utformat för att förlänga dina VR-sessioner. Detta genom en perfekt mix av komfort och kontinuerlig strömförsörjning.

Jämn Fördelning av Tryck: M3 Pro minskar trycket mot ansiktet med sin flerpunktsjusteringsförmåga, vilket vilket resulterar i att långa spelsessioner blir mer bekväma.

Magnetisk Batterilösning: Inkluderar ett lätt och snabbt utbytbart batteripaket, vilket säkerställer att spelandet kan fortsätta utan avbrott. Ett batteri ingår, med möjlighet att lägga till ett till för ännu längre speltid.

BoboVR M3 Mini: Perfekt för Aktiva Spelare – Elite Strap

BoboVR M3 Mini är designad för att ge optimal komfort och stabilitet för Meta Quest 3-användare. Detta lättviktiga och kompakta Elite Strap är idealiskt för aktiva VR-spelare, med robusta material och flexibelt stöd för bakhuvudet.

Anpassningsbar Komfort: Levereras med två olika typer av kuddar (PU-läder och silikon i Honeycomb-format) för personlig komfort.

Förbättrad Design: Löser problem med tryck mot öronen med en 15 graders böjningsdesign, vilket säkerställer komfort även under långa spelsessioner.

ZyberVR Zero Batteri: Utökad Speltid med Komfort – Elite Strap

ZyberVR Zero är en Elite Strap för Meta Quest 3 med inbyggt, utbytbart 6000mAh batteri, designat för Meta Quest 3. Det kombinerar ergonomisk design med utökad batteritid. Vilket gör det till ett utmärkt val för de som efterfrågar långa och bekväma VR-sessioner.

Justerbar för Perfekt Komfort: Bred justerbarhet för att passa alla huvudformer och preferenser. Med sidoremmar som kan fällas upp till 60° för enkel på- och avtagning.


Har du några frågor kvar och behöver mer hjälp med att komma fram till vilket huvudband som är rätt för dig så finns vi här för dig. Skicka ett mail till support@vrgaming.se så hjälper vi dig vidare.