Elitestrap (M1 Pro) vs. Halostrap (M2 Pro / M2)

Vilket huvudband ska jag välja?

Ska jag välja ett elitestrap eller ett halostrap, ett BoboVR M1 Pro eller ett M2 Pro? Eller är kanske ett M2 det bästa för mig?

Har man tidigare testat ett halostrap eller ett elitestrap så är det lätt att välja vilket av BoboVR’s huvudband som är rätt. Då utgår man helt enkelt från det man trivs bäst med, halostrap eller elitestrap. För dig som tidigare bara använt den originalrem som följer med vid köpet av Oculus Quest 2 kan det däremot vara lite svårare att veta vad som är bästa valet. Vi ska försöka att ge dig lite bättre förutsättningar för att fatta ett bra beslut med utgångspunkt från dina tidigare erfarenheter.

Dra nytta av dina erfarenheter

Det går inte att säga att något av halostrap och elitestrap är bättre än det andra. Vi är skapta olika och därför passar olika huvudband oss olika bra. Det beror bland annat på vilken huvudform man har men framför allt vad man trivs bäst med. Vi kan av den anledningen inte säga vilket huvudband som är rätt för dig. Vad vi kan hjälpa dig med är att förklara hur du kan dra nytta av din egen upplevelse av originalremmen och hur du med utgångspunkt från originalremmen lyckas välja rätt. Målet är att du ska hitta ett så bekvämt huvudband som möjligt och kunna göra ett smart val utifrån en ekonomisk synvinkel.

För att göra det enklare att följa med i texten så börjar vi med väldigt korta fakta om vart och ett av BoboVR’s huvudband, fakta som är relevanta för ditt val:


  • BoboVR M2
    Ett halostrap utan batteri och utan konverteringsmöjlighet
  • BoboVR M2 Pro
    Ett halostrap med batteri med konverteringsmöjlighet
  • BoboVR M1
    Ett elitestrap med batteri utan konverteringsmöjlighet

Tryckfördelning M1 Pro vs M2 Pro

Det finns en stor skillnad mellan halostrap och elitestrap. En skillnad som kan leda dig i rätt riktning när du ska välja mellan ett halostrap och ett elitestrap; nämligen tryckfördelningen.

Många tycker att Oculus Quest 2 med originalrem trycker mycket mot ansiktet och kindbenen. Är du en av dem så kommer du troligen att trivas bäst i ett halostrap. Fördelen med ett halostrap som Bobo VR M2 Pro eller M2 är att det fördelar trycket uppe på pannan; till skillnad mot M1 Pro och andra elitestrap som lägger mycket tryck mot ansiktet. M2 Pro och M2 kan du justera på 5 punkter för bästa passform och bekvämlighet. Upplever du att trycket mot ansiktet är högt så rekommenderar vi alltså att du provar ett M2 Pro eller ett M2.

Smart och ekonomiskt

BoboVR har tagit fram ett konverteringskit till sitt huvudband BoboVR M2 Pro Halostrap. Detta konverteringskit ger de som känner att de inte riktigt trivs med sitt M2 Pro möjligheten att kunna bygga om det till ett M1 Pro. Av den anledningen rekommenderar vi att den som är tveksam väljer ett BoboVR M2 Pro och kompletterar med ett konverteringskit om behovet skulle uppstå. På det viset slipper man köpa två kompletta huvudband om man inte trivs. Denna konverteringsmöjlighet finns enbart till BoboVR M2 Pro.

M2 och M2 Pro – skillnaden är den oändliga speltiden

M2 och M2 Pro samma typ av huvudband och därmed likvärdiga i kvalitet och uppbyggnad, det som skiljer dem åt är det inbyggda batteriet. Detta innebär att M2 är ett bra val för dig som trivs med ett halostrap och som inte har behov av den extra speltid som batteriet ger. För dig som spelar mycket är M2 Pro ett självklart val, köper man dessutom till ett extrabatteri till den så har man i princip oändlig speltid.

Elitestrap – för dig som gillar originalremmens tryckfördelning

Elitestrap som BoboVR M1 Pro är uppskattat av många. Vi är skapta olika och för många är M1 Pro det huvudband som passar deras huvudform bäst. Sedan finns det en del som föredrar trycket mot ansikte/kindben framför att få trycket fördelat uppe över pannan, det är en smaksak. Återkommer till vårt tips här: Använd ditt Oculus Quest 2 i originalutförande och känn efter hur du tycker det känns. Känner du att det är besvärande att det trycker mot ansiktet/kindbenen? Upplever du inte några problem med trycket så är BoboVR’s ett elitestrap av hög kvalitet och som sitter stadigt. Vilket innebär att om du föredrar en elitestrap så har du ett riktigt bra elitestrap i M1 Pro. Nackdelen med M1 Pro för dig som förstagångsköpare är att det till M1 Pro inte finns någon konverteringsmöjlighet. M1 Pro är liksom M2 Pro utrustad med ett magnetiskt batteripack, vilket innebär extra speltid.

Välkommen att kontakta oss vid frågor: support@vrgaming.se