Oculus Link och Oculus Quest Link Kabel

Oculus Link är något som många är nyfikna på och likaså hur man använder vår Oculus Quest Link Cable för Oculus Link. Vi har här samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får om Oculus Link och Oculus Quest Link Kabel här. Har ni ytterligare frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss så försöker vi ge svar på era frågor.

Oculus Link är Oculus/Metas sätt för att möjliggöra PCVR med deras headset Oculus Quest och Oculus Quest 2. Det är en del utav Oculus programvara för PC som gör detta möjligt genom att ansluta en USB kabel såsom vår 5 m Oculus Link Kabel. När man är ansluten via Oculus Link kan man använda datorns hårdvara för att spela spel som kräver bättre hårdvara än vad som finns i Quest headseten. Man får också utöver spelen i Oculus PCVR bibliotek även tillgång till hela Steams bibliotek som innehåller tusentals spel.


 1. Öppna Oculus-appen på datorn.
 2. Slå på Quest 2 eller Quest.
 3. Anslut din Oculus Quest Link kabel till en USB 3.0-port på din pc och anslut sedan den andra änden till headsetet.
 4. Ett meddelande kommer visas i VR som uppmanar dig att Tillåta åtkomst till data. Välj Neka. Om du av misstag ger tillstånd måste du koppla ur USB-kontakten från Quest och sedan ansluta den igen.
 5. När du ombeds att Aktivera Oculus Link väljer du Aktivera för att påbörja användningen av Oculus Link.
a man putting on a vr goggles
 • Om “Lägg till Quest” eller  popup-fönstret “Aktivera Link” inte finns i Oculus PC-programvara loggar du ut från programvaran i datorn och loggar sedan in igen.
 • Om alternativet “Aktivera Link” inte syns under Inställningar på ditt headset: Stäng av headsetet helt och starta sedan om det.

Problem med att datorn inte kan se eller känna igen ditt headset via Oculus Link kan många gånger lösas genom att installera om Link-drivrutinen på datorn. Du hittar en installerbar drivrutinsfil för Oculus Link genom att gå till följande sökväg: c:\Program Files\Oculus\Support\oculus-drivers\oculus-driver.exe


 1. Öppna Oculus-appen på din dator.
 2. Klicka på Enheter till vänster i appen.
 3. Klicka på Quest och Touch.
 4. Klicka på Grafikinställningar.
 5. Klicka på Återställ till standard.
 6. Klicka på Spara och starta om.

Om du justerat inställningar för Oculus Link via felsökningsverktygen (t.ex. bithastighet, upplösningsbredd, pixel per visning) kan dessa ändringar påverka prestandan negativt.
Åtgärda detta genom att återställa de ändrade värdena till “0” (noll) och starta om PC programvaran. 


Du ser nedan de krav som Oculus/Meta anger krävs för Oculus Link: 

KomponentRekommenderade specifikationer
ProcessorIntel i5-4590/AMD Ryzen 5 1500X eller högre
GrafikkortSe aktuell tabell hos Oculus
Minne8 GB+ RAM
OperativsystemWindows 10
USB-portar1x USB-port

Nej. Man behöver inte använda Oculus egen kabel för Oculus Link.

Oculus Link kräver en högkvalitativ USB-kabel som stödjer både data och ström. 

Det är rekommenderat att använda en USB 3.2 Gen 1 USB-kabel som är minst 3 meter lång för optimal prestanda och en bekväm upplevelse.

Vår 5 meter Oculus Link Kabel uppfyller dessa kraven och är testad och godkänd för just Oculus Link.

Förhoppningsvis funkar det jättebra med Oculus Link när du kommer till denna meningen och skulle det inte göra det är du välkommen att kontakta oss på support@vrgaming.se. Vi lovar inte att vi kan lösa ditt problem men vi lovar att vi ska göra vårt yttersta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder kakor för att vår webbplats skall fungera samt att tillhandahålla, utveckla och utvärdera tjänster i våra digitala kanaler, samt förse dig med anpassad kommunikation och marknadsföring. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen.

Independently verified
476 recensioner