OCULUS QUEST 2 HALLOWEEN – SPELTIPS

Äntligen är Halloween här med fina pumpor som lyser upp i höstmörkret, men det man längtat mest efter är nog alla läskiga och skrämmande spel som får pulsen att skena. Här hittar du speltips och VR tillbehör för en lyckad Halloween. Halloween är nämligen som gjord för att upplevas i Oculus/Meta Quest 2.

Har du inget Oculus Quest 2 sedan tidigare så vill du nog ha ett till denna helg.

Det finns så många bra spel som passar utmärkt för Halloween. Vi har här valt ut några av de som vi tycker om och som vi tror kommer ge er en pulshöjning.

De spel vi valt ut är spel som kan spelas direkt i headsetet. De fungerar alltså för alla med ett Oculus Quest 2. Man behöver inte heller några VR tillbehör för att spela dessa Halloween spel även om det kan göra det roligare.


Face Your Fears II

Ett spel som vi tycker passar bra till Halloween och som ligger hyfsat till prismässigt är Face Your Fears II.

Bekanta dig med den tragiska historien om familjen Harvest när du utforskar deras sedan länge övergivna hem.

Fördjupa dig i två pirrande scenarier som avslöjar en berättelse om terror genom tiderna. I den första är din syster försvunnen och alla vägar leder till det gamla Harvest Estate.

Ta dig an rollen som en paranormal utredare. Ställ dig ansikte mot ansikte med ondskan som bor i detta hus.

Kan du undkomma samma öde som drabbade andra inkräktare i dessa fördärvade rum och salar? Eller kommer även du bli för alltid att begravd i Harvest House?

Face Your Fears II låter spelare utforska det läskiga och övergivna Harvest House när de reder ut historien om Harvest-familjens historia.

Spelet är fyllt av “jumpscares” och läskig miljö och en och annan kommer garanterat få sätta sina fobier på prov.

Ett förslag på ett billigt men bra VR tillbehör är vårt Skydd i silikon för Oculus Touch kontroller, det dämpar stötar om någon blir skrämd och tappar kontrollen under Halloween.

Vad kostar då Face Your Fears II? Priset på detta spel är 19,99 USD i Oculus butiken, ett riktigt bra pris.


Five Nights at Freddy’s: Help Wanted

En klassiker som står sig och som ligger i topp år efter år är Five Nights at Freddy’s: Help Wanted.

Tillverkarna av den berömda Five Nights at Freddy’s, Steel Wool Studios, har gjort en version för Oculus Quest 2, en riktig nervkittlare till Halloween.

Håll ett öga på monitorerna, hantera makten och blinka för guds skull inte en sekund, för Freddy Fazbear och hans besatta animatroniska landsmän kommer definitivt att se sin möjlighet.

Håll i dig och var försiktig med vad du trycker på för här vet man aldrig när någon hoppar fram och skrämmer en.

Five Nights at Freddy’s VR: Help Wanted är den typ av VR-spel där du tar ett djupt andetag för att stålsätta dig själv innan du spelar. Du får en en spelsession fylld av skräck och rädsla.

Läskiga, skrämmande ljud ska gärna spelas upp högt för en starkare effekt, vill du inte störa de andra medlemmarna i hushållet så är In-Ear Headphones/Hörlurar för Oculus Quest 2 en bra lösning.

Priset för Five Nights at Freddy’s: Help Wanted i Oculus butiken ligger på 29.99 USD. Även detta spel är värt sitt pris.


The Walking Dead: Saints & Sinners – Aftershocks Update

Ett populärt spel som passar de flesta är: The Walking Dead: Saints & Sinners – Aftershocks Update

För de som inte känner till Skydances hemska VR-rollspel låter Saints & Sinners dig utforska det postapokalyptiska New Orleans på jakt efter ledtrådar som leder till reservatet, ett enormt militärt lager som innehåller vapen, mat och förnödenheter.

Längs vägen kommer du att slåss mot horder av köttsugna zombies såväl som olika mänskliga fraktioner. Spelet innehåller en hälsosam mängd skjutspel och avståndsstrider, men det riktigt roliga är närstriderna.

Att ta ner zombies med hjälp av provisoriska vapen såsom en trasig flaska eller ett metallrör är lika tillfredsställande som äckligt.

The Walking Dead: Saints & Sinners är en kombination av hoppskräck och brutala strider och erbjuder något för alla.

The Walking Dead: Saints & Sinners – Aftershocks Update är det spel med högst pris. Priset i Oculus butiken ligger på 39.99 USD. Mycket pengar för ett spel men det är ett mycket bra spel som kommer ge många, timmars spelglädje och inte bara under Halloween.


Halloweenkänsla utan att köpa nya spel

Känner du inte för att köpa några spel till ditt Oculus Quest 2 inför Halloween så kan vill vi tipsa dig om att en del vanligt förekommande spel ändrat tema under Halloween tidigare. De har inte gett samma känsla som spelen ovan men de har gett lite Halloween-feeling för såväl stora som små.

Håll ögonen öppna i ditt spelbibliotek och checka av ifall det kommit uppdateringar till dina spel.

Vi önskar er en riktigt härlig Halloween!