För sportlovets alla aktiviteter

Sportgrepp gör det roligare att träna i VR

VR är fantastiskt när man vill ägna sig åt någon form av fysisk aktivitet, valmöjligheterna är oändliga och man kan hitta många fysiska spel att ägna tid åt. Det ger bra träning för hela kroppen, toppen för den som inte har tid eller lust att gå till träningslokalen. Med roliga sportgrepp som tillbehör till sitt VR blir det extra roligt. Vet inte hur det är för dig men jag kan få ganska bra puls när jag kör en riktig runda i tex. Beat Saber eller en rond i boxningsringen. Fysisk aktivitet är roligt i VR oavsett om man spelar med Quest 2, Quest Pro, Pico 4, eller något annat headset.


VR tillbehör för aktiva dagar

Det finns idag väldigt många sportgrepp för VR som gör träningen extra rolig, tillbehör som ger en mer omslutande upplevelse och en större inlevelse. Jag tänkte tipsa om de tillbehör vi har i sortimentet idag och ge förslag på spel där dessa tillbehör kan användas. VR tillbehör som gör aktiva dagar extra roliga i Pico 4, Quest Pro och Quest 2.

Tänk på att kontrollera om just du har tillgång till de spel vi tipsar om här eftersom det kan skilja beroende på vilket headset du har eller om du till exempel har kopplat ditt headset till dator eller inte.


Sportgrepp VR till Meta (Oculus) Quest 2

Meta (Oculus) Quest 2 är det VR headset som vi har flest speltillbehör till. I denna kategorin hittar du bland annat tillbehör för att boxas, golfa, fiska, paddla eller varför inte spela en pingismatch. Självklart finns det även Beat Saber Grepp, det mest älskade sportgreppet av dem alla.


Beat Saber Grepp

Detta är ett VR tillbehör som inte bara fungerar till Beat Saber, det kan även ge en bättre känsla och inlevelse i en rad andra spel. Beat Saber får dock anses vara det huvudsakliga användningsområdet för dessa grepp. Beat Saber Grepp ger dig en förlängning av armen vilket i sin tur ger dig bättre och skarpare träffar i Beat Saber, man får känslan av att spela med riktiga sablar/svärd.

Lämpliga spel:
Beat Saber, Audio Trip, FitXR, Supernatural VR, Synth Riders, Ragnarock, Smash Drums. BoomBox, Fruit Ninja, First Person Tennis, Sports Scramble VR


Fitness Grepp All-In-One

Fitness Grepp – All-In-One är byggt för att ge stor variation. Ett sportgrepp för VR som funkar i många lägen. Du kan montera de tre separata delarna som ett:

  • Duo Grepp (som Beat Saber greppet ovan)
  • Långt grepp
  • Långt dubbelgrepp (med en handkontroll i varje ända).

Fitness Grepp – All-In-One fungerar till exempel som svärd, golfklubba eller som paddel under Kajakturen. Du varierar det snabbt och enkelt så det är lätt att skifta mellan olika spel. Ett bra VR tillbehör för den som spelar många olika typer av sportspel på sitt Quest 2 och som inte vill ha separata grepp för vart och ett av dem.

Här är lite olika speltips beroende på hur du väljer att montera ditt grepp:

Duo Grepp:
BeatSaber; Gorilla Tag; AudioTrip; FitXR; Supernatural VR; Synth Riders; Ragnarock; Smash Drums; BoomBox; Fruit Ninja; First Person Tennis.

Långt Grepp:
Golf+, Walkabout Mini Golf

Långt Dubbel Grepp:
Darth Maul-läge i Beat Saber, Kayak VR: Mirage, Blade and Sorcery, Sword of Gargantua


Du hittar pingisrack till Meta (Oculus) Quest 2 och Pico 4 hos VRGaming.se

Pingisrack

Pingisrack är ett tillbehör som gör stor skillnad i upplevelsen av spelet. Gillar man bordtennis så rekommenderar jag verkligen detta pingisrack.

Jag har mer än en gång försökt luta mig mot samt lägga ifrån mig mitt racket på bordet i Eleven Table Tennis och blir lika överraskad varje gång jag inser att det inte finns något bord. Det visar hur mycket åtminstone jag lever mig in i detta spel. Svaret på frågan ovan är: Du kan absolut spela det mot någon som befinner sig på annan plats, så varför inte bjuda in vännen till en match.

Min rekommendation är som ni redan förstått Eleven Table Tennis men det finns även Racket Fury för den som föredrar det.


Pistolgrepp

En Pistol som ger en riktigt härlig känsla i händerna, ett roligt VR tillbehör både på skjutbanan och i mer actionfyllda spel. Bara träning och rätt utrustning kan göra en till en bra skytt, vi kan erbjuda utrustningen men träningen får du stå för själv.

Spel som kan vara intressanta här är bland annat:
Shooting Arena, Pistol Whip, Arizona Sunshine.


Golfgrepp

Golfgreppet är en riktig storsäljare bland våra sportgrepp för VR, ett grepp som verkligen gör skillnad. Oavsett om du spelar Golf+ eller minigolf i Walkabout Mini Golf så är detta ett grepp som känns väldigt realistiskt. Det är justerbart i längd och det har en säker fästanordning så du inte riskerar att tappa greppet under en sving. Du kan dock använda denna golfklubba även till annat, till exempel tennis och baseball.

Speltips för detta grepp är:
Golf+, Walkabout Mini Golf samt Totally Baseball


Boxningshandskar

Oavsett om man ger sig in i boxningsringen eller tränar i något fitnesspel så känner man sig lite coolare med dessa Boxningshandskar. Handskarna ger känslan av att bära riktiga boxningshandskar. Samtidigt som de sitter stadigt och skönt på händerna ger de en liten extra tyngd.

Varför inte testa FitXR, Thrill of The Fight eller Creed Rise To Glory.

Fiskespö

Sist men absolut inte minst så har vi ett Fiskespö till Meta (Oculus) Quest 2. Ett riktigt bra VR sportgrepp som förbättrar din fiskeupplevelse oavsett om du ser fiske som sport eller avkoppling.

Trevliga spel är Bait och Real VR Fishing, det sistnämnda väldigt populärt.


Sportgrepp VR till Pico 4

Ett nytt tillskott på VR marknaden är Pico 4 och vi ser fram emot att få in många tillbehör till det framöver. I dagsläget är det tyvärr lite tunt men vi ser att det börjar ramla in lite tillbehör nu. Det vi i dag kan erbjuda i sportgrepp för Pico 4 är pingisrack men vi uppmanar er att hålla koll på vår hemsida för det sker snabbt förändringar.

Pingisrack

Pingisgrepp är ett tillbehör som förbättrar den realistiska VR spelupplevelsen i Pico 4. För att få en bra spelupplevelse när man spelar bordtennis är viktbalansen viktig, det har man verkligen tänkt på när man tillverkat detta Pingisrack för Pico 4.

Som spel till detta grepp är Eleven Table Tennis ett strålande val.


Sportgrepp VR till Meta Quest Pro

När det gäller VR tillbehör och då specifikt sportgrepp i detta sammanhang så är det med Meta Quest Pro som med Pico 4. Meta Quest Pro är helt enkelt också ett väldigt nytt headset och tillverkarna har inte hunnit få fram tillbehör än.

Fitnessgrepp All-In-One

Ett VR sportgrepp kan vi i dagsläget erbjuda till Meta Quest Pro. Lyckligtvis är det ett fitnessgrepp med många olika användningsområden för VR spelaren.

Detta Fitnessgrepp passar till bland annat Beat Saber, golf, baseball, tennis, badminton, fiske och kajak. Man bygger enkelt om det efter vilken längd man vill ha på det och vilken typ av spel man vill spela.

Mina främsta speltips här är Golf+, Walkabout Mini Golf och FitXR. Beat Saber är de väldigt lämpliga till men eftersom jag tipsat om det till så många andra grepp så slänger jag in Ragnarock som speltips här, ett spel med riktigt härlig musik där greppen blir dina trumpinnar.

För mig kommer det ta väldigt många sportlov innan jag når nivån i denna video men som man säger, man måste sikta på månen för att nå trädtopparna. Dags att greppa Beat Saber greppet och börja öva!

Önskar er ett riktigt härligt Sportlov.

YouTube hittar du många grymma videos som denna.