Gorilla Tag – Speltips

Läs speltips om Gorilla Tag i VRGaming blogg. Här hittar du även tips på roliga VR tillbehör till Meta Quest.

Även om solen skiner idag så kommer det regniga dagar, dagar då man med gott samvete kan vara inne och göra det man älskar mest. Jag talar så klart om att spela VR. Ett bra speltips för dessa dagar tänkte vi dela med oss av och vårt speltips är Gorilla Tag. Gorilla Tag är ett bra spel att utforska under regniga dagar, eller faktiskt vilken dag som helst. Vi på VRGaming tycker det är väldigt roligt och att det passar alla åldrar är ett extra plus. Detta speltips är för er som spelar Meta Quest 2, Meta Quest Pro eller via Steam.

Gorilla Tag spelet alla pratar om

Just nu finns det ett VR spel som alla pratar om och det är Gorilla Tag, ett spel som finns tillgängligt för Oculus Quest, Meta Quest 2, Meta Quest Pro och via Steam. Är du sugen på ett äventyr i en virtuell djungel är detta ett spel för dig. Gorilla Tag kombinerar spänningen i parkour och leken kull/tafatt i en interaktiv och underhållande multiplayer-upplevelse. I Gorilla Tag tvingas du klättra, springa och hoppa för att undvika att bli tagen av andra spelare.

Lätt, roligt och utmanande

Gorilla Tag är ett spel som är lätt att lära sig och lätt att spela, men att det är lätt att lära gör det inte mindre roligt, snarare tvärt om. Det är en utmanande och rolig multiplayer-upplevelse som håller dig på tå. Med hjälp av handkontrollerna till ditt VR headset styr du din gorilla och utforskar olika miljöer. Varje miljö har sina egna unika karaktärsdrag som utmanar dig att bemästra olika rörelsetekniker. Klättra uppför träd, ta dig igenom hinderbanor och njut av rutschkanorna på berget.

Infection och Hunt – två spellägen

I Gorilla Tag finns det två huvudsakliga spellägen: Infection och Hunt. I Infection-läget jagar en Lava Monkey de andra spelarna, de spelare som blir tagna förvandlas till Lava Monkeys. Spelet avslutas när alla blivit tagna så håll dig undan, du kommer vilja att spelet varar länge. I Hunt-läget ska du fånga en specifik spelare medan en annan försöker fånga dig. OM du blir tagen (vilket du inte blir eller hur?) förvandlas du till en Ice Monkey och får då en långsammare rörelsehastighet.

Long Arm gör Gorilla Tag ännu roligare

För att ge dig ännu mer kontroll och möjlighet att utforska spelets värld har Gorilla Tag också en spännande funktion kallad Long Arm. Genom att använda Long Arm får du förlängda armar i spelet, vilket ger dig en längre räckvidd för att fånga andra spelare eller klättra på svårtillgängliga platser. Detta öppnar vidare upp för nya strategier och taktiker i jakten på seger.

Förstärk spelupplevelsen med rätt VR-tillbehör

För att få en större och mer verklighetstrogen inlevelse kan man använda speciella VR grepp som inte bara i spelet utan även i verkligheten ger dig längre ”armar och mer räckvidd. På VRGaming finns det några sådana att välja på. Till Meta Quest 2 har vi Beat Saber Grepp och Fitness grepp som passar perfekt för ändamålet och till Meta Quest Pro har vi Beat Saber Set och Fitness Set. Dessa grepp är inget man måste ha för att kunna spela med funktionen Long Arm men de gör upplevelsen så mycket roligare.

Gorilla Tag – Speltips värt att testa

Vi på VRGaming tycker Gorilla Tag är ett VR spel väl värt att testa och vi ser fram emot de regniga dagarna. Ge dig ut i den virtuella djungeln, häng med dina vänner och träffa nya människor. Upplev spänningen och glädjen i att vara en Gorilla, klättra, spring, hoppa och framför allt ha kul. Vem älskar inte att leka tafatt/kull?

Tack för din tid och din uppmärksamhet, hoppas se dig där ute i djungeln! 💙

Video

Har du några frågor och funderingar eller har vi varit otydliga kring något så finns alltid vi på VRGaming tillgängliga för dig. Kontakta oss gärna på: support@vrgaming.se